Foto: Miss7

Ljudi dnevno izgube oko 10 milijardi mrtvih ćelija kože. Zbog toga je važno redovno raditi eksfolijaciju kako bismo uklonili mrtve ćelije i dozvolili novim ćelijama da dođu do površine kože. Eksfolijacija može biti pomoću kozmetičkih proizvoda ili mehanička. Najjednostavniji način koji možete priuštiti je mehanička eksfolijacija pomoću peškira umočenog u toplu vodu. Laganim kružnim potezima prema gore svaki dan izmasirajte lice za neverovatno glatku kožu.

Od svih kozmetičkih proizvoda u Koreji, maske za lice su najpopularnije. Povoljne su, dostupne na svakom uglu i dolaze u bezbroj vrsta.

Isprobajte masažu lica za vreme tuširanja. Počevši od čela, kružnim pokretima prstiju masirajte lice prema obrazima sve do donje vilice. Masaža će podstaći cirkulaciju, a vodena para otvoriti pore. Za dodatnu hidrataciju, koristite ulje, na primer ricinusovo.

Foto: Sadcasm.com

Čaj od ječma je tradicionalan napitak u Koreji, Kini i Japanu. U Koreji je poznat kao boricha i ima brojne zdravstvene prednosti zbog visokih koncentracija vitamina A i C, aminokiselina, selena i melatonina. Ovi korisni sastojci mogu poboljšati elastičnost kože.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments