Mejkap u skladu sa oblikom lica

Šminka nam služi da istaknemo lepe crte na našem licu, ali isto tako, ukoliko je koristimo na pogrešan način, može da izazove i suprotan efekat. Stoga u nastavku, pogledajte savete poznatih šminkera i uklopite svoj mejkap sa oblikom lica.

Ovalno lice

Prvo na šta treba da obratite pažnju jeste da postignete efekat izuženog lica, kako bi se ovalni oblik umanjio. Većina ljudi s ovim oblikom lica nema oštar nos, pa nanesite bronzer na celu dužinu nosa. Ovime, uz senčenje nosa sa obe strane, dobićete efekat izduženijeg lica. Visoko iscrtane obrve još više čine lice ovalnim, pa su prirodne obrve u ovom slučaju bolji izbor. Kada je u pitanju mejkap očiju i usana, jarke boje koncentrišite ili na očima ili na usnama, a rumenilo stavljajte na predeo tik ispod jagodica.

Duguljasto lice

Obrve malo nakrivite prilikom šminkanja, kako biste ublažili oštre crte lica. Izaberite ružičasto rumenilo na predeo ispod jagodica. Kada je šminkanje očiju u pitanju, koristite uvijač trepavica kako biste postigli efekat što dužih trepavica. Na usne nanosite neutralne nijane, kako bi vam lice izgledalo oblije. Nos konturišite bronzerom, isto kao što to treba da rade osobe sa ovalnim licem.

Srcoliko lice

Malo tamnijim bronzerom osenčite ivice lica i vrh brade. Zatim svetlijim puderom pređite preko celog lica i ne zaboravite i na vrh nosa. Svetlije nijanse nanesite i na jagodice kako biste ublažili srcoliki oblik lica. Naglasite usne, a ne oči, a na jagodice nanesite neutralnije rumenilo.

Dijamantski oblik lica

Svetliji tečni puder nanesite na centar lica kako biste skrenuli pažnju sa disproporcije koje daje lice dijamanstkog oblika. Bronzer nanesite na vrh čela, bradu i na jagodice.

Okruglo lice

Kod ovog oblika lica, konturing je najvažniji. Na predeo ispod jagodica, s obe strane nosa i na kraj čela, te na ivicu vilice nanesite tamniji puder u kamenu, kako biste izdužili lice. Na predeo ispod očiju, duž nosa i ispod linije jagodica nanesite svetlije nijanse, a na same jagodice rumenilo. Kada završite sa konturingom, oštre ivice ublažite puderom u boji vašeg lica.

 

Foto: Instagram

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti