Претрага
Претрага
Close this search box.

Način na koji Grci pohuju tikvice je pravi hit: Ručak bolji od mesa

Foto: Pixabay

Ručak za danas neka vam budu pohovane tikvice kojima niko ne može odoleti, sočne, ukusne i zasitne

Naš predlog za današnji ručak su tikvice pohovane po receptu iz Grčke:

Sastojci:

  • 3-4 tikvice
  • Panir:
    • 200-250gr. brašno
    • So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano….
    • 4-5 jaja
    • Ulje za prženje

    Preliv:

    • 1 veza peršun ili mirođija
    • 4-5 čena belog luka
    • biber
    • Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.

Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.

Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!

stil.kurir.rs

Tagovi:

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sova
01.06.2024 17:37

slika govori 1000 reči

Gost
Pop
01.06.2024 19:50
Odgovori  Sova

Ali na slici su kolutići a ne lepeza.

Gost
Lola
01.06.2024 18:37

Lepeza?

Gost
Doroteja Petrovic -Blazevic
03.06.2024 09:42
Odgovori  Lola

Lepeza sjeku se na trake sve do drske znaci na listove koji se opet sjeku da se dobiju trake ali se ne kida drska ona ih povezuje

Gost
Svetlana
01.06.2024 21:08

Pravu sliku postavite!!!

Gost
Jasmina
01.06.2024 21:43

Slika i reci nisu isto,vi ste promasiili temu!

Gost
Imunko
02.06.2024 20:30

Ovo ni Grci ne bi razumijeli !

Gost
Djulija
02.06.2024 20:57

Nije tacno !!

Gost
Deki
02.06.2024 21:45

To moja baba spremala pre 20 godina kakvi grci

Gost
Marijana
03.06.2024 09:14

Pa u cemu je tajna?
Lupate gluposti.

Gost
Tanja
04.06.2024 10:40

Pa moja baka I mama a sada I ja pravi.o to sto godina vec jos I musaku od pohovanih tikvica I karfiola

Povezane vesti

Претрага