Ručak za danas neka vam budu pohovane tikvice kojima niko ne može odoleti, sočne, ukusne i zasitne
Naš predlog za današnji ručak su tikvice pohovane po receptu iz Grčke:
Sastojci:
- 3-4 tikvice
- Panir:
- 200-250gr. brašno
- So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano….
- 4-5 jaja
- Ulje za prženje
Preliv:
- 1 veza peršun ili mirođija
- 4-5 čena belog luka
- biber
- Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.
Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.
Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!
stil.kurir.rs
slika govori 1000 reči
Ali na slici su kolutići a ne lepeza.
Lepeza?
Lepeza sjeku se na trake sve do drske znaci na listove koji se opet sjeku da se dobiju trake ali se ne kida drska ona ih povezuje
Pravu sliku postavite!!!
Slika i reci nisu isto,vi ste promasiili temu!
Ovo ni Grci ne bi razumijeli !
Nije tacno !!
To moja baba spremala pre 20 godina kakvi grci
Pa u cemu je tajna?
Lupate gluposti.
Pa moja baka I mama a sada I ja pravi.o to sto godina vec jos I musaku od pohovanih tikvica I karfiola