Претрага
Претрага
Close this search box.

NAJBOLJI DANI ZA LETENJE AVIONOM: Ima najmanje gužve, a otkazivanja su minimalna

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ako želite da vam let prođe bez problema, potrebno je da se malo zabavite planiranjem pre samog putovanja. Otkazivanja letova se dešavaju, na primer, skoro 20% letova u 2024. je odloženo, prema američkom Birou za statistiku saobraćaja. Prema Asocijaciji Američkih Automobila (AAA) od dana letenje zavisi i da li će oni potencijalno biti otkazani.

Saveti za rezervaciju letova
Petak i nedelja su naporni dani za putovanja i zbog toga se avioni mogu postrojiti i čekati na poletanje, što odlaže druge avione koji planiraju da slete. Kada jedan avion zakasni da sleti, to može da stvori niz odloženih letova. AAA preporučuje letenjeutorkom, sredom i subotom, kada su aerodromi manje zauzeti.

Rezervisanje prvog leta u danu takođe može da vam pomogne da izbegnete kašnjenje, jer su noćni letovi ređi od dnevnih i avion je verovatno spreman za ukrcavanje. Sledeća najbolja opcija letenja bila bi jutarnji let. Stručnjaci su za New York Post savetuju da uzmite u obzir vremenske prilike i klimu kada rezervišete letove sa presedanjima kako biste izbegli potencijalne snežne oluje ili toplotne talase.

Poranite

Stručnjaci su takođe savetovali ljudima da stignu na aerodrom najmanje dva sata ranije za domaće letove i tri sata za međunarodne letove. Imajte na umu da čak i ako zakasnite, ali ste još uvek u mogućnosti da se ukrcate na let, vaš prtljag možda neće stići sa vama.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti