Najbolji filmovi svih vremena!

Predstavljamo vam listu deset najboljih filmova svih vremena po oceni filmskih kritičara i fanova.

10. Matriks- Američko- australijski film u kojem glavne uloge tumače Kijanu Rivs, Lorens  Fišbern i Keri-En Mos zauzima desetu poziciju najboljih filmova svih vremena.

9. Šindlerova lista- Potresna istinita priča od Holokaustu i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata, sa Liamom Nelsonom u glavnoj ulozi, dobila je sedam Oskara, a uvrštena je i u prvih deset najboljih američkih filmova svih vremena.

8Ratovi zvezda: Epizoda V- Imperija uzvraća udarac- Prema mišljenju filmskih stručnjaka i fanova, ovaj film zauzima 8. poziciju. Mnogi ga smatraju za najbolji deo od svih filmova Ratova zvezda.

7. Kum 2- Film je realizacija istoimenog romana Marija Puza. Robert de Niro je za ulogu u ovom filmu nagrađen Oskarom.

6. Dobri momci- Još jedan film o mafiji našao se na ovoj listi. I ovaj film rađen je prema istoimenom romanu Nikolasa Piledžija. Izašao je 1990. godine.

5. Mračni vitez- Film zasnovan na stripu od Betmenu, nastavak je filma iz 2005. godine. Betmena glumi Kristijan Bejl. Film je na blagajnama zaradio preko milijardu dolara! Dobio je dva Oskara, jedan je pripao posthumno Ledžeru za najbolju sporednu ulogu.

4. Ratovi zvezda: Epizoda IV- Nova nada- Ili samo Ratovi zvezda, kako je originalno nazvan, izašao je 1977. godine, a godinu dana kasnije, zbog velike popularnosti, snimljena je i praznična verzija ovog filma.

3. Petparačke priče- Nema osobe koja ovaj film nije odgledala više puta! Film je osvojio ukupno 43 nagrade, a kritičari ga ocenjuju kao najbolji Tarantinov film. Jedna zanimljivost- svi satovi u filmu su podešeni na 4.20.

2. Bekstvo iz Šošenka- Na sajtu IMDb-a ovaj film zauzima prvo mesto.

1. Kum- Najpoznatija muzika iz filma, film koji je proslavio Paćina, glas Marlona Branda… Sve ukazuje na zasluženo prvo mesto.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
L0RY
18.08.2018 00:39

Gde su evropski filmovi?
Baš mi je krivo što ih nema na redovnom bioskopskom repertoaru. Amerikanci nam nisu ni upola bliski po mentalitetu i smislu za humor. Politički aspekat cu da preskočim.

Evo predloga za odlične evropske filmove:

*Bogowie – poljski film, moj apsolutni favorit. Istinita priča o prvoj uspešnoj transplantaciji srca u Poljskoj. Ima na YouTube sa engleskim prevodom.

*Kontrol – mađarski film snimljen u metrou u Budimpešti. Odličan triler, ima na YouTube.

*Dlug – poljski triler o zelenašima. Super film.

*Kameleon – dobar mađarski triler.

Povezane vesti