Starinski kolač bajadera u svom posnom izdanju podjednako je ukusan kao i onaj u mrsnoj varijanti
Za pravljenje bajadere potrebno vam je malo volje, vremena i kvalitetni sastojci. Za svega 20 minuta možete napraviti pun pleh kolača koji se tope pod nepcima i mogu da pariraju i onim najlepšim, koje ćete skupo platiti u poslastičarnicama.
Ona je savršena za slave koje padaju tokom posta, ali i za druge prilike kada nam se na trpezama nalazi samo posna hrana.
Evo šta vam treba da biste napravili posnu bajaderu, baš onakvu kakve su naše bake godinama spremale i gostile nas njome.
Potrebno je:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 10 kašika vode
- 200 g posnog margarina
- 150 g posne čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
- 100 g posne čokolade za kuvanje
- veličine oraha margarin
glossy.espreso.co.rs