Претрага
Close this search box.

Najlepši recept za POSNU BAJADERU: Pravi se za 20 minuta, a ukusom može da parira NAJSKUPLJIM KOLAČIMA

Foto: elements.envato.com

Starinski kolač bajadera u svom posnom izdanju podjednako je ukusan kao i onaj u mrsnoj varijanti 

Za pravljenje bajadere potrebno vam je malo volje, vremena i kvalitetni sastojci. Za svega 20 minuta možete napraviti pun pleh kolača koji se tope pod nepcima i mogu da pariraju i onim najlepšim, koje ćete skupo platiti u poslastičarnicama.

Ona je savršena za slave koje padaju tokom posta, ali i za druge prilike kada nam se na trpezama nalazi samo posna hrana.

Evo šta vam treba da biste napravili posnu bajaderu, baš onakvu kakve su naše bake godinama spremale i gostile nas njome.

Potrebno je:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 10 kašika vode
  • 200 g posnog margarina
  • 150 g posne čokolade za kuvanje

Za glazuru:

  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike ulja
  • 100 g posne čokolade za kuvanje
  • veličine oraha margarin

glossy.espreso.co.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti