Ne zaboravite da patlidžan upija dosta ulja, zato ga je najbolje ispeći u rerni
Sastojci:
- 500 g patlidžana
- 150 g feta sira
- 3 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- malo soka od limuna
- so, biber
- malo seckanog lista peršuna
Priprema:
1. Patlidžan operite, obrišite, pa stavite u podmazanu tepsiju. Očistite čenove belog luka, prelijte ih s malo maslinovog ulja, stavite pored patlidžana i pecite na 180 stepeni oko sat vremena (luk izvadite nakon dvadesetak minuta).
2. Pečeni patlidžan ostavite da se prohladi, pa mu oljuštite ljusku. Stavite ga u blender ili izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte sir, maslinovo ulje, sok od limuna i zgnječen beli luk. Dodajte soli i bibera po ukusu i na kraju sitno iseckan peršun.
3. Namaz čuvajte u tegli i poslužite ohlađen uz tost ili krekere.
stil.kurir.rs