Претрага
Close this search box.

Namaz od patlidžana: U kombinaciji sa feta sirom dobićete fenomenalnu ideju za doručak

Foto: elements.envato.com

Ne zaboravite da patlidžan upija dosta ulja, zato ga je najbolje ispeći u rerni

Sastojci:

  • 500 g patlidžana
  • 150 g feta sira
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo soka od limuna
  • so, biber
  • malo seckanog lista peršuna

Priprema:

1. Patlidžan operite, obrišite, pa stavite u podmazanu tepsiju. Očistite čenove belog luka, prelijte ih s malo maslinovog ulja, stavite pored patlidžana i pecite na 180 stepeni oko sat vremena (luk izvadite nakon dvadesetak minuta).

2. Pečeni patlidžan ostavite da se prohladi, pa mu oljuštite ljusku. Stavite ga u blender ili izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte sir, maslinovo ulje, sok od limuna i zgnječen beli luk. Dodajte soli i bibera po ukusu i na kraju sitno iseckan peršun.

3. Namaz čuvajte u tegli i poslužite ohlađen uz tost ili krekere.

stil.kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti