Uskršnja tradicija nalaže da tršeza bude puna hrane i poslastica. Ako vam nedostaje ideja, čokoladna jaja koja se brzo spremaju su pravi izbor za vas.
Sastojci koji su vam potrebni:
300 grama butera od kikirikija
60 grama omekšalog maslaca
300 grama šećera u prahu
1 kašika ekstrakta vanile
3 kašike mleka
400 grama otopljene čokolade
Pomešajte sve sastojke, osim čokolade, s mikserom dok ne dobijete smesu nalik mekanom testu. Sa kašikom uzimajte smesu i rukama oblikujte u loptice, a zatim u ovalni oblik jaja i pritisnite ih kako bi se izravnala.
Loptice u obliku jaja poređajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje, a zatim stavite u frižider na oko 45 minuta dok se ne stvrdnu.
Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj u više intervala (pomešaj svakih 30 sekundi ako koristiš mikrotalasnu). Pazite da je previše ne zagrejete.
Tvrda jaja umočite u otopljenu čokoladu pomoću viljuške, a zatim vratite na papir za pečenje i odmah dodaj šarene mrvice.
nsuzivo.rs