Naučite razliku između suve kože i kože kojoj smeta hladnoća

Foto: Doctors.am

Koži treba posebna zaštita kada temperature odu u minus.

S obzirom na vrlo slične simptome koje telu šalju jako suva koža i koža oštećena hladnoćom i vetrom, a to su crvenilo, bol, peckanje i osećaj kao da će vam koža popucati, teško je odrediti o čemu je stvar, a onda i pristupiti nezi.

Ukoliko se ovi simptomi javljaju neposredno nakon što se vratite s hladnoće i vetra, najverovatnije nemate jako suvu kožu, nego vam smetaju vremenski uslovi. Ako je vaša koža takva bez obzira na vreme, reč je o jako suvoj koži i stanjima poput ekcema.

Na kožu zimi nepovoljno utiču niske temperature, vetar i suv vazduh koji je rezultat grejanja.

Zato koristite bogate, guste kreme i balzame koji hrane kožu i hidriraju je, naročito kada izlazite na hladnoću.

Ruke i lice najizloženiji su vremenskim neprilikama i treba ih što češće mazati dok traje zima. U ekstremnim situacijama trebalo bi koristiti antiupalne proizvode koje će propisati dermatolog.

Koža postaje suva kada prestane da proizvodi dovoljno sebuma, a ovo stanje sa sobom nosi brojne probleme. Ako je koža presuva, nema više mogućnost da se boriti protiv bakterija. Dolazi do pucanja, infekcija i ubrzanog starenja kože..

Kao što se zimi slojevito oblačimo kako nam ne bi bilo hladno, isto treba učiniti i s kožom- slojevito je zaštititi. „Trebalo bi krenuti s laganijim sredstvima poput tonika za lice, seruma i ampula. Potom treba naneti losion ili kremu. Uvek nanosite preparate na očišćenu kožu. Neka ne bude suva, nego vlažna jer će takva bolje upiti kremu.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti