Nega lica Sofie Vergare

Foto: Variety

Uprkos rozacei koju ima, glumica uvek ostavlja bez daha.

Holivudska glumica Sofia Vergara otkrila je za magazin Health kako održava svoj mladalački izgled i savršenu put uprkos rozacei. Ona ima 46 godina, ali izgleda kao devojka.

„Ranije sam koristila maske, pilinge i ostalo… Obožavam kozmetičke proizvode, ali sam morala celu rutinu oko negovanja lica pojednostaviti jer imam rozaceu – crvenilo, vrlo osetljivu kožu, pa ako preteram brzo se jave posledice i zato je moja rutina prilično jednostavna. Koristim preparate s retinolom, ali umereno. Umereno koristim i vitamin C“, kaže Sofia.

„Svako veče sunđerčićem skidam šminku. Njega obavezno menjam jednom nedeljno. Nakon što skinem šminku umijem se blagim sapunom. Ako iduće nedelje nemam nikakve planove koristiću malo agresivnije proizvode s retinolm. Ako ne mogu dopustiti iziritiranu kožu koristiću samo blage hidratantne kreme. Nakon umivanja namažem se uljem nevena koje je sjajno za osetljivu kožu i deluje umirujuće tako da ga ne štedim. Tokom dana, naravno, ne štedim kremu sa zaštitnim faktorom“, kaže zvezda „Moderne porodice“.

Što se tiče ishrane, Sofia naravno i na to pazi. Jede puno povrća koje je bogato fitohemikalijama i hrani kožu, voća, posebno borovnica jer su bogate antioksidansima, pije zeleni čaj i čaj od kamilice i puno vode.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti