Претрага
Претрага
Close this search box.

Noću se uvek budite u isto vreme: Evo šta to znači prema kineskom biološkom satu

Foto: Pexels

Lekari kineske medicine veoma poštuju biološki sat, prema kome određuju šta nije kako treba sa telom.

Tačnije, prema kineskom biološkom satu svaki organ ima svoje vreme kada je najaktivniji, pa tako upravo na osnovu tog sata i vremena pojavljivanja tegoba lekari kineske tradicionalne medicine dijagnostikuju problem.

Ali večeras pričamo samo o spavanju.

Noćno buđenje je povezano sa psihičkim i fizičkim stanjem čoveka, a vreme otkriva o kakvim se problemima radi. Pogledajte na sat i saznaćete da li telo pokušava da vam nešto poruči.

Ako se budite svake noći u određeno vreme, to može da otkrije šta u vašem telu ne funkcioniše kako treba, odnosno da je tok energije u određenom delu blokiran ili pogrešno usmeren.

Tradicionalna kineska medicina posvećuje veliku pažnju takvim stvarima.

Tokom 24 sata energija se usmerava na različite organe kako bi ih regenerisala i tako pravilno obavljala svoj posao. Ali, ako se nešto poremeti tom energijom, onda postoji problem.

Pronađite doba noći u koje se najčešće budite i saznajte šta to znači:

23:00 do 01:00

Buđenje u ovo vreme ukazuje na to da vas nešto muči, odnosno da nešto zamerate. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini ovo je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Prema drevnom kineskom verovanju, jin simbolizuje ženski aspekt (negativnost, tama, blagost, vlaga, noć i dobre strane svega), a jang muški (pozitivnost, vedrinu, čvrstinu, suvoću, dan i dominantne aspekte). U ovom trenutku žučna kesa je aktivna, odnosno razgrađuje masti u telu, pa buđenje u to vreme može ukazivati na to da unosite previše nezdravih masti. Ovo je vreme kada je endokrini sistem zadužen za hormone i metabolizam uravnotežen. Ako imate problema sa spavanjem u tom delu noći, možda ste pod stresom i muče vas događaji koje ste doživeli tog dana ili ono što vas čeka sledećeg dana. Ovo remeti protok energije. Do blokade energije od strane endokrinog sistema može doći i ako ne jedete pravilno ili jedete prekasno.

Od 1:00 do 03:00

Ako se najčešće budite u ovo vreme, onda ste verovatno ljuti i frustrirani, odnosno puni ste negativne energije tokom dana, pa se to odražava i na vaš san. Svakako treba da se opustite jer to šteti procesima koji se odvijaju u vašem telu. Ovo doba noći je veoma važno za organizam jer je najaktivniji u izbacivanju toksina, odnosno detoksikuje se i obnavlja. Jetra oslobađa toksine, stvara molekule važne za varenje, doprinosi stvaranju nove krvi itd. Ako nešto nije u redu sa njom, probudićete se u ovo vreme.

3:00 do 5:00

Tuga i bol su mogući razlozi za buđenje u ovo vreme, ako pogledamo duhovni aspekt života. Iz fizičkih razloga moguće je da vam je hladno dok spavate i da se procesi u telu ne mogu odvijati kako treba. Takođe, buđenje u ovo vreme može ukazivati na probleme sa plućima, odnosno da nedovoljno kiseonika ulazi u telo.

Od 5:00 do 7:00 ujutru

U to vreme, debelo crevo je aktivno, a toksini filtrirani i razgrađeni tokom noći polako napuštaju telo. Buđenje u ovo vreme može značiti da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu punu raznih štetnih materija.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti