Nokia vraća čuveni telefon iz filma Matrix (Video)

Foto: Stan Schroeder/Mashable

U svetu skupih mobilnih telefona koji su komplikovani za rukovanje, veliki broj ljudi rado se seća vremena kada su stvari bile mnogo jednostavnije.

Kada imate dugu istoriju kao Nokia, postoji mnogo odličnih telefona koji zaslužuju drugu šansu. HDM Global, vlasnik nekadašnjeg giganta, vrlo mudro vraća na tržište modele koji su zaslužni za nekadašnju dominaciju ovog proizvođača.

Na konferenciji za medije  koja je održana prošle nedelje u Barseloni, čelnici ove kompanije najavili su povratak modela 8110, pod novom oznakom 8110 4G.

Pored očigledne razlike da Nokia 8110 4G podržava 4G brzi internet, ovaj novi model i dalje odlikuje minimalistički dizajn i prepoznatljiv, “nostalgični“ mehanizam za pristupanje numeričkoj tastaturi uređaja.

Prethodnik ovog modela, za kompaniju Nokia ima veliki značaj. Njegova popularnost potiče iz nezaboravne scene kultnog filma Matrix, u kojoj glavni lik Neo koristi upravo ovaj mobilni telefon.

Nokia 8110 javnosti je predstavljena davne 1996.godine, a vrhunac u broju prodatih modela doživela je tri godine kasnije, kada je izašao prvi deo Matrix trilogije. U to vreme, ovaj model bio je perjanica Nokia brenda i koštao je 1000 dolara.

Naslednik čuvenog Matrix telefona, ima znatno skromnije performanse i karakteristike u odnosu na današnje pametne telefone. Nova Nokia 8110 4G spada u takozvanu kategoriju glupih telefona. Skromnih 512MB RAM-a, 4GB interne memorije i baterija kapaciteta 1500mAh, zvuče vrlo siromašno čak i u poređenju sa najjeftinijim pametnim telefonima današnjice.

Međutim, kompanija HDM Global vrlo dobro poznaje svoju ciljnu grupu. Njihovi telefoni nisu namenjeni onima koji očekuju kompjuterske performanse u džepnom pakovanju. Nova Nokia 8110 4G, namenjena je nostalgičarima, ljubiteljima prošlih vremena, u kojima su suštinske razlike između dva uređaja bile dizajn i kvalitet izrade, a ne gigabajti i megapikseli.

Foto: Stan Schroeder/Mashable

Svojim budućim korisnicima, novi Matrix mobilni nudi prepoznatljivu jednostavnost, perfektan kvalitet završne obrade, bateriju koja u pasivnom režimu traje punih 25 dana, kao i nezaboravnu Zmijicu (igra Snake).

Nokia 8110 4G dolazi nam u dve boje: crnoj i žutoj. Ovaj uređaj biće u prodaji od maja, po ceni od 79 evra.

Pogledajte: Novi Matrix telefon

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
dzozef
14.03.2018 10:19

To ne bio telefon!

Povezane vesti