Novi Volvo modeli biće opremljeni sa Google Maps i drugim Google aplikacijama

Foto: volvocars.com

Volvo i Google zajedno su radili na razvoju multimedijalnog uređaja koji će biti ugrađivan u nove modele švedskog automobilskog giganta.

Foto: volvocars.com

Svaki budući Volvo model biće opremljen sa aplikacijama kao što su Google Maps, Google Assistant i Google Play Store. Na ovaj način, vlasnici i vozači moći će da koriste aplikacije svetskog IT lidera, čak i ako nemaju telefon sa Android sistemom.

Postoji jasan trend i potreba tržišta da multimedijalni uređaji u putničkim vozilima postanu još „pametniji“. Činjenica da proizvođači automobila pokušavaju da daju odgovor na zahteve potrošača, dokazana je i u najavi nemačke kompanije Audi, čiji čelnici poručuju da će sledeći izvor zabave i informisanja u njihovim modelima, biti baziran upravo na Android platformi.

Google je pored vesti o saradnji sa Volvom, najavio i novu verziju Android Auto funkcije, koja je zahvaljujući novom dizajnu i novim opcijama, postala „pametnija“. Prema rečima ljudi iz te IT kompanije, novi Android Auto imaće mogućnost primanja i slanja poruka, kao i mogućnost instalacije aplikacija koje vode poreklo od drugih proizvođača.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti