Obucite se onako kako želite da se osećate

„Odeća pomaže unutrašnjem ja da se bolje oseća“, kaže dr. Dženifer Baumgartner, autorka knjige Vi ste ono što nosite.

Lažne godine

Ako se blačite previše mladalački (ili previše staromodno) za vaše godine, verovatno pokušavate da izrazita godine koje osećate da imate, negde između vaše stvarne i unutrašnje dobi. U tom slučaju dr. Baumgartner savetuje: Birajte odeću zavisno od vaših ciljeva, a nezavisno od godina.

Vrednovanje kroz posao

Kad malo bolje razmislite, skoro stalno ste u odeći u kojoj radite? Vi verovatno vrednujete sebe najpre kroz posao i uspehe u vezi sa poslom. Savet: Uočite svoje talente nevezane uz posao.

„Mama outfit“

Ako gotovo da ne izlazite iz „mama outfita“ – trenerke i majice s kapuljačom, očigledno stavljate potrebe svoje porodice ispred svojih. Savet: Odvojite više vremena za sebe. Ne zaboravite: kad mama nije srećna, niko nije.

Sentimentalna prošlost

Čuvate li svaki komad odeće koji ste ikad imali, verovatno se držite prošlosti kroz sentimentalnu vrednost koju za vas ima svaki od tih odevnih predmeta. Savet: Bacite dva od tri komada odeće, sve što vam je preveliko, premalo, pocepano ili staro.

Psihološka rutina

Ako nosite samo odeću neutralnih tonova lišenu detalja, moguće je da ste zapali u psihološku rutinu. Predobro vam je da biste išta menjali ili se bojite da ne privučete pažnju na sebe. Savet: Razmislite o izlasku iz rutine malim koracima (novi put do posla, novi letnji accessories) kako biste probudili uzbuđenje i životnu radost.

Iskrivljeni odraz

Ormar vam je ispunjen prevelikom odećom? Možda svoje telo vidite drugačije nego što ga drugi vide, ili kao odraz onoga kakvo je nekad bilo. Savet: Povedite iskrenu prijateljicu u kupovinu da vam kaže šta vam dobro stoji, ignorišite oznake veličine i počnite nositi odevne predmete koji vam zaista pristaju.

Događa li vam se da vam bližnji govore da se oblačite neprimereno ili previše slobodno? Moguće je da birate istu odeću za različite događaje (npr. večernji izlazak i porodični roštilj) ili tražite pogrešnu vrstu pažnje. Savet za vas: Razmislite o utisku koji želite ostaviti u različitim situacijama (na poslu, u šetnji gradom) i odaberite odeću na temelju sugestija osoba oko vas.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti