Претрага
Претрага
Close this search box.

On je otac preko 1000 dece, a OPSESIVNI DONATOR IMA POTOMKE I U SRBIJI: Moguće je da broj ide i do 3.000 – dokumentarac otkriva APSURDNU I JEZIVU istinu

Foto: Netflix screenshot

Džonatan Meijer je serijski donator sperme koji je stotinama žena pomogao da se ostvare kao majke, predstavljajući sebe kao izvršitelja krajnje altruističkog čina. Na stranu to što je svojevremeno doneo sreću u brojne porodice, postoje ozbiljni rizici koje predstavlja toliko mnogo dece koja dele iste gene, a veruje se da je vrlo lako moguće da ih širom sveta trenutno postoji par hiljada.

O ovom neverovatnoj priči Netflix je upravo objavio izvrsni dokumentarac – “The Man With 1000 Kids”.

Natali je jednog subotnjeg jutra bila u kupovini namirnica kada je nazvala njena supruga Suzan i zamolila je da se odmah vrati kući. Suzan je listajući novine naišla na članak o serijskom davaocu sperme koji je varao porodice širom Holandije gde su Natali i Suzan živele – zemlje u kojoj propisi nalažu da donatori mogu da daju uzorke za samo 12 porodica.

Kada je videla njegovo ime – Džonatan Meijer, napisano uz njegov crtež, shvatila je da je reč o istom Džonatanu koji je biološki otac njihovog 11-godišnjeg sina i za kojega su se nadale da će postatii otac i njihovog drugog deteta.

U članku je pisalo da bi Džonatan, koji je paru rekao da planira da donira ukupno pet porodica, mogao biti odgovoran za čak 1000 potomaka u svojoj rodnoj Holandiji, ali i SAD-u, Australiji, Meksiku, Nemačkoj, Ukrajini, Srbiji…

Dokumentarac koji je na streaming platformu stigao juče donosi intervjue s brojnim roditeljima koji su se našli u istoj situaciji poput Natali i Suzan, ali i sa stručnjacima koji su udružili snage kako bi sprečili Džonatana u njegovom bolesnom naumu.

Serijski donatori poput njega često sebe vide kao izvršitelje krajnje altruističkog čina, no na stranu to što je svojevremeno doneo sreću u brojne porodice, postoje ozbiljni rizici koje predstavlja toliko mnogo dece koja dele iste gene.

Foto: Netflix screenshot

Onaj najveći verovatno je privlačnost koju osobe koje dele iste gene osećaju, poznata kao genetska seksualna privlačnost i koja je naučno dokazana, a koja, ukoliko osobe ne znaju da su u srodstvu, može rezultirati slučajnim incestom. Ovakav nimalo bezazlen scenario predstavlja posebno veliku pretnju u Holandiji gde je Džonatan spermu donirao mnogo puta na malenom geografskom području, a troje njegovih potomaka uspelo je da završi u istom vrtiću.

Kada je Natali prvi put upoznala Džonatana, momentalno je pala na njegov šarm – duge plave uvojke, prelepe plave oči, široko znanje i priču o tome kako želi da pomogne onima koji inače ne mogu da zatrudne, i da bude uključen u život svakog deteta onoliko koliko majka to želi. Da je muškarac koji joj se činio doslovno savršen zapravo serijski donator i patološki lažljivac s narcisoidnim poremećajem ličnosti, Natali je kao i mnoge druge žene shvatila kada je nažalost bilo prekasno.

Nakon članka u “Telegraphu”, stupile su u kontakt s još jednom od porodica, a zatim se povezale s još mnogo roditelja koji su nesvesno bili uhvaćeni u njegovu mrežu. Žene su pokazivale slike svoje dece drugim roditeljima i bilo im je jasno već na prvi pogled da su sva potekla od istog oca, pa su tako priznale da različita deca doslovno izgledaju kao isto dete u različitim starosnim dobima.

Naravno, sve su želele odgovore: zašto im Džonatan nije rekao koliko je ljudi stvarno donirao? I zašto je bio toliko uporan u stvaranju tolikog broja potomaka? U isto vreme, Laura i Kejt koje žive u Australiji borile su se s istim pitanjima. Nakon što su začele svoje dvoje dece putem privatne klinike, upotrebile su slike beba koje je dao njihov donator kako bi pretražile društvene mreže, tražeći polubraću i sestre koje bi njihova deca mogla imati. Potraga se činila neuspešnom sve dok konačno neko na Facebook-u nije prepoznao Džonatana na fotografijama i povezao ih sa grupom roditelja njegovih potomaka.

Njih dve su odletele u Holandiju da upoznaju neke od brojnih porodica — mešavinu istospolnih ženskih parova, samohranih majki i heteroseksualnih parova koji su se susreli s problemima muške plodnosti.

Iako je nemoguće tačno utvrditi koliko Džonatanovih potomaka postoji na svetu, dokumentarac insinuira da bi brojka mogla biti oko 3000, uzimajući u ozbir da je on spermu donirao i privatno i preko raznih klinika, ali i to koliko je dugo bio donor, koliko je često donirao te u koliko je zemalja širom sveta bio. No, da stvar bude najgora, sve spomenuto samo je deo užasavajuće priče.

Stvari koje je Džonatan izrekao tokom suđenja, istina o ‘superdonatorima’ i šokatna priznanja nekih od njih koji su ih odlučili da podele s javnošću nakon što je ceo slučaj krenuo da privlači sve više pažnje dodatno su nas uspeli da šokiraju.

Žene se nadaju da će on podići svest o brojnim prevarama koje prete svima onima kojima je potrebna pomoć u ostvarivanju roditeljstva, ali i izvršiti pritisak na svetska tela da pooštre regulative kako se ovakvi slučajevi više nikada ne bi dogodili, iako su svesne da je on istovremeno mač sa dve oštrice, prenosi Miss7.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti