Ove sastojke treba izbegavati u kozmetici ako vam je koža osetljiva

Foto: Well+Good

Pre svake kupovine proizvoda, uvek obratite pažnju na sastav, jer neke od sastojaka bi trebalo izbegavati ako imate osetljivu kožu.

Sulfati- Postoje različite vrste sulfata i osobe s osetljivom kožom trebalo bi da ih izbegavaju, jer su prilično agresivni i mogu izazvati iritacije na koži.

Parfemi– Velik broj kozmetičkih proizvoda predivno miriše, a zapravo nije poželjno, jer što je jači miris, to znači da proizvod u sebi ima mirise koji su štetni za kožu i mogu izazvati iritacije, posebno na osetljivoj koži.

Esencijalna ulja- Esencijalna ulja su vrlo čest sastojak kozmetičkih proizvoda, naročito kad je reč o prirodnoj kozmetici. Kod ljudi s osetljivom kožom mogu izazvati iritacije i upale. Eterična ulja kao što su čajevac, citrusi, menta i lavanda treba da se koriste s oprezom ili se izbegavaju, savetuju dermatolozi.

Hemijski SPF- Treba napomenuti da postoje dve vrste SPF-a: mineralni i hemijski. Dermatolozi otkrivaju da je mineralni SPF bolja opcija, jer proizvodi s hemijskim mogu izazvati određene rekacije na koži. Uvek birajte proizvode s mineralnim SPF-om.

Autor: nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti