Znamo da je pizza klasik italijanske kuhinje i da oni imaju posebna pravila kada je reč o pripremi i sastojcima ovog mnogima omiljenog jela. Međutim, mi na Balkanu često volimo da stvari prilagodimo našem ukusu.
Zato smo i rešili da podelimo sa vama recept za pizza buhtle. Spoj dva savršena jela od testa, koja zajedno čine savršenstvo ukusa!
Recept za pizza buhtle
Potrebno je:
Testo: brašno 500 gr, kvasac 1 kockica, so 1 kašičica, šećer 1 kašičica, topla voda 100 ml, toplo mleko 150 ml, ulje 50 ml, 1 jaje
Fil: pizza šunka 200 gr, kečap 100 gr, kačkavalj 200 gr
Za premazivanje: 1 žumance, ulje 1 kašika, mleko 1 kašika, origano po ukusu
Kako pripremiti:
U mlaku vodu dodati izmrvljeni kvasac, kašičicu soli i kašičicu šećera, ostaviti 10 minuta da se kvasac aktivira, pa dodati ostalim sastojcima (brašno, so, ulje, toplo mleko i umućeno jaje).
Izmešati sve, pa mesiti testo, da se formira lepo, glatko testo. Testo premazati uljem, pa ostaviti prekriveno sat vremena.
Za vreme dok čekate testo, šunku naseckajte na sitno, a kačkavalj na kockice. Kada se testo udvostručilo, izručiti ga na radnu površinu, premesiti malo i raskaglijati. Seći na kvadrate željene veličine.
Premazati svaki kvadrat kačkavaljem, a na sredinu staviti malo šunke i kocku kačkavalja, pa spojiti unakrsno krajeve i formirati loptice. Slagati u podmazan pleh obložen pek papirom. Premazati i posuti origanom. Peći na 200 stepeni nekih 20-30 minuta dok ne porumene.
zena.blic.rs