Magija palačinki i jeste u tome što su kombinacije nadeva ograničene samo maštom.
Evo jedne koja se ne pravi često, a daje fantastičan ukus!
Ako ste ljubitelj štrudle sa makom ili džema od šljiva, sigurno ćete obožavati ovu kombinaciju koja je svojevrsno spoj tih poslastica.
Reč je o palačinkama sa makom i šljivama, i sigurni smo da će vam se dopasti.
Potrebno je:
ZA TESTO:
– brašno 200 g
– voda 300 ml
– jaja 1 komad
– ulje1 kašika
– so na vrh noža
– vanilin šećer 1 kesica
ZA NADEV:
– mleko 300 ml
– med 2 kašike
– mak, mleveni 200 g
– cimet 1/2 kašičice
– šljive, suve ili odmrznute 200 g
Kako pripremiti:
Umutite jaje, vodu, ulje, so i šećer, pa lagano sipajte brašno stalno muteći da dobijete glatku ujednačenu smesu. Ostavite da odstoji pola sata. Potom ispecite palačinke u podmazanom tiganju. Za nadev prokuvajte mleko i med, dodajte mleveni mak i cimet. Mešajte na laganoj vatri dok ne prostruji. Palačinke obilno premažite prohlađenim nadevom, poređajte polutke šljiva i urolajte.
zena.blic.rs