Претрага
Close this search box.

Posna mimoza salata – cvet svakog stola punog posnih čuda

Foto: elements.envato.com

Salata mimoza postala je nezaobilazna na svakoj prazničnoj ili slavskoj trpezi, decembar i zima su prošarani slavama, približava se Badnji dan.

Mimoza se pravi od omiljenih sastojaka svih Srba, ali kako je sada u toku božićni post, predlažemo vam da napravite posnu varijantu koja je jedanko ukusna kao i mrsna. Kao dodatni sastojak, osim ovih navedenih, možete da dodate i tunjevinu.

Vreme pripreme:

  • oko 45 minuta

Sastojci:

  • 300 g posnog majoneza
  • 2 veća krompira
  • 1 šaka praziluka
  • 3 kuvane šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 300 g kupusa
  • 150 g biljnog sira
Foto: elements.envato.com

Priprema:

1. Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite ga na kockice.

3. U drugoj posudi pomešajte šargarepu koju ste skuvali i isekli na kockice, mleveni beli luk, pa posolite i nauljite. U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom.

4. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez. Pospite rendanim sirom.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti