Ukoliko prirodno imate svetliju kosu, a ne želite da se farbate, možete posvetliti vlasi i za nekoliko nijansi prirodnim preparatima.

Ako želite da i zimi imate one predivne letnje pramenove, isprobajte naredne savete.

Izbeljivanje kose prirodnim preparatima

  1. Sok od jednog limuna pomešajte sa regeneratorom. Ipak, imajte na umu da kiselina soka može da uništi vlasi, pa se preporučuje da na kosu nanosite redovno pakovanja ili maslinovo, odnosno kokosovo ulje.
  2. Vitamin C veoma efikasno posvetljuje kosu. Izdrobite nekoliko tableta vitamina C, dodajte vodu i sipajte u flašu sa raspšivačem. Smesu redovno nanosite na kosu.
  3. Slana voda u kombinaciji sa suncem takođe deluje kao izbeljivač, pa koristite mešavinu soli i vode u flaši sa raspršivačem čak i kada idete leti na kupanje na bazen, reku ili jezero.
  4. Jabukovo sirće nežno izbeljuje kosu, a u isto vreme sprečava njeno mašćenje, nastanak peruti i dubinski čisti vlasi. Pomešajte jabukovo sirće sa vodom u proporcijama 1:6 i nanosite rastvor na kosu svakog dana.
  5. Maska od cimeta i meda je slatki prirodni recept za svetliju kosu. Pomešajte 2 kašike meda, jednu kašiku cimeta i kašiku maslinovog ulja. Smesu nanesite na kosu i ostavite da odstoji pola sata, a zatim isperite.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments