Претрага
Претрага
Close this search box.

Prema feng šuiju kuću treba čistiti OVIM redosledom

Foto: Pexels

Ove četiri glavne stvari u kući moraju biti posebno besprekorne prema feng šuiju. Pre nego što prionete na čišćenje iz kuće treba izbaciti sve stvari koje vam više nisu potrebne, koje su polomljene ili nefunkcionalne.

Foto: Pexels

ULAZNA VRATA I HODNIK

Dom privlači svoju Či (dobra ili loša životna energija) kroz ulazna vrata. Zato je oblast ulaznih vrata verovatno najvažnije mesto u feng šuiju. Ako imate ulazna vrata koja su čista, živahna i prijatna, to je bolji kvalitet Či. Čist i uredan ulaz privući će pravu energiju. Ne treba da bude nereda u blizini ulaznih vrata (bez cipela, bez baštenskog alata).

Ako se vaša ulazna vrata otvaraju pravo u dnevnu sobu i nemate hodnik, uvek preporučuju da napravite prostor koji zadržava energiju i sprečava je da prebrzo uđe u vaš dom. Ovo se može postići niskom policom za knjige, prostirkom ili okruglim konzolnim stolom sa cvećem na njemu. Uvek održavajte kućni ulaz veoma čistim.

KUHINJA 

U ovoj drevnoj kineskoj veštini, kuhinja bi mogla da se uporedi sa „srcem“ kuće jer je ono odakle dolazi toplina doma. Kuhinja ne bi trebalo da bude hladna ili da ima “reznu” energiju kao što ponekad vidimo u modernom dizajnu. Trebalo bi da bude udobno i privlačno.

Ali, šporet je uređaj koji zahteva svakodnevnu pažnju. Šporet se zaprlja svaki dan i kao simbol prosperiteta, mora da bude besprekorna. Ali kao što je važno svakodnevno ga čistiti, tako je izuzetno važno i kuvati dnevne obroke na njemu kako biste privukli obilje. Čak i ako je to samo obična kaša ujutro ili ključala voda za čaj uveče, preporučuje se da koristite šporet. Naravno, još je bolje ako na njemu kuvate i dnevne obroke i podelite ih sedeći za stolom sa porodicom ili bliskim prijateljima, još jedan simbol obilja.

SVI PROZORI I OGLEDALA

Očistite sva kućna ogledala i prozore za jasnoću uma i prosperitet.

Razmislite o tome da to radite svakih nekoliko dana ili barem svake nedelje ako imate decu i kućne ljubimce ili živite u prašnjavom ili kišnom području. Ovo omogućava mozgu nalet dopamina.

Foto: Pexels

DNEVNA SOBA

Konačno, centar doma je mesto gde se Či harmonično raspoređuje. Obratite pažnju na centar i svakodnevno usisavajte i sređujte prostor. Nered nije dozvoljen u centru jer bukvalno uništava sve pokušaje Čija da obezbedi energiju i ravnotežu mira u vašoj kući.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti