Ova lepotica s jagodama idealna je za dane kad želite nešto kremasto i osvežavajuće, a nemate vremena, kad imate jagode, kad nemate vremena, kad vam se ne kuva a baš biste da se zasladite.
Svako ko je je probao ovaj kolač bio je očaran i srećan.
Red jagoda, red pavlake i milerama, red piškota – stvorićete hedonistički poredak koji donosi sreću.
Vreme pripreme:
- oko 10 minuta
Sastojci:
- 600 g jagoda
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g milerama
- 100 g šećera
- 200 g piškota
- 200 ml hladnog mleka za piškote
- 1 kašičica ektrakta vanile
- malo limunovog soka za jagode
Priprema:
1. Izaberite posudu u kojoj ćete praviti kolač – keramičku ili staklenu, a onda sklonite peteljke s jagoda, operite ih, isecite na tanke ploške i prelijte s nekoliko kapi limunovog soka.
2. Slatku pavlaku mutite mikserom, pa kad počne da bude čvrsta kao šlag dodajte postepeno šećer. Kada umutite čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko mutite dok ih ne povežete u glatki krem.
3. U hladno mleko ubacite ekstrakt vanile i pomešajte. Umočite svaku piškotu kratko u mleko i složite na dno pripremljene posude. Kada popunite dno piškotama, stavite na njih nekoliko kašika krema i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke. Završite kremom, preko rasporedite jagode i stavite u frižider na nekoliko sati, a zatim poslužite.
24sedam.rs