Претрага
Претрага
Close this search box.

RECEPT DANA: Mrvičasta pita sa breskvama -Ukus leta u savršenom spoju puterastog posipa i sočnog voća!

Pexels

Kugla kremastog sladoleda od vanile će savršeno izbalansirati kiselkastu notu voćnog fila

Krambl sa breskvama je jedan od najboljih letnjih deserta i divan način da iskoristite prednosti sočnih, zrelih breskvi.
Ovaj osvežavajući slatkiš postaje još bolji sa velikom kuglom sladoleda na vrhu.

Spremno je za manje od sat vremena, a možete koristiti čak i smrznute ili konzervirane breskve kada im nije sezona.
Da biste poboljšali slatko kiselkast ukus voća, pogotovo kada je konzervirano ili smrznuto, dodajte malo limunovog soka i više šećera.

Vreme pripreme:

  • Oko 30 minuta

Recept: 

Za fil:

  • 900 g breskvi
  • 1 mali limun
  • 60 g šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice arome vanile
  • 2 kašičice brašna

Za posip:

  • 150 g brašna
  • 50 g ovsenih pahuljica
  • 50 g seckanih oraha
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 227 g maslaca

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
  2. Preko isečenih breskvi iscedite sok od limuna, a zatim dodajte smeđi šećer, cimet, so, aromu vanile i brašno. Mešajte dok se potpuno ne sjedini i ostavite po strani dok pravite posip.
  3. U činiju pomešajte brašno, ovsene pahuljice, orahe, šećer i so, a potom dodajte hladni puter i rukama ga utrljajte u smešu dok ne dobijete mrvičasti teksturu.
  4. Stavite breskve u pripremljenu tepsiju, a zatim rasporedite posip po vrhu.
  5. Pecite 23 do 28 minuta ili kada korica postane zlatno smeđe boje, a voćni saft se karamelizuje na ivicama tepsije.
  6. Ostavite da se ohladi 10 minuta i poslužite sa sladoledom od vanile.

 

24sedam

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti