Претрага
Close this search box.

Recept dana: Musaka od tikvica, BRZO LETNJE JELO – kad umesto mleka stavite ova dva sastojka dobijate novu dimenziju ukusa

Foto: elements.envato.com

Sezona je povrća, pa je musaka idealan izbor za letnje dane. Pored one standardne sa krompirom, volimo i musaku od plavog patlidžana, a ova sa tikvicama miriše baš na leto.

Što je još bolje brzo se pravi, pa nećete obigravati oko šporeta po vrućini. Ima mnogo varijanti ove musake, a mi smo sada pronašli jednu verziju koja deluje izuzetno ukusno.

U mleveno meso pored luka, ide i jedna crvena paprika, a standardan preliv za musaku koji se sastoji od mleka i jaja, menja se kombinacijom neutralne pavlake, jaja i kačkavalja.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 500 g mešanog mlevenog mesa (možete i samo junetinu)
  • 1 crvena paprika
  • 2 struka crnog mladog luka (može i 1 glavica crnog)
  • so, biber, suvi začin i beli luk u prahu (po želji i ukusu)

Za preliv:

  • 350 ml pavlake za kuvanje
  • 3 jaja
  • 170 g kačkavalja

Priprema:

Tikvice iseći na kolutove, posoliti, pa staviti na krpu ili ubrus da puste vodu.

Za to vreme na malo ulja propržiti luk, papriku, pa dodati i propržiti mleveno meso. Po želji začiniti.

U vatrostalnu posudu staviti malo ulja (maslinovo ili običnog), pa poređati tikvice.

Preko tikvica stavite meso, pa odozgo opet red tikvica.

Umutiti jaja i pavlaku, pa preliti preko tikvica. Odozgo posuti izrendani kačkavalj.

Peći oko 30 minuta na 220 stepeni.

Služiti toplo, može uz paradajz salatu.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti