Kada vam je potreban brz, ali ukusan obrok koji će zadovoljiti vaše ukuse i biti dovoljno hranljiv za energiju tokom celog dana, ova tortilja sa pilećim mesom i crvenim pestom je savršen izbor.
Ovaj recept spaja sočno mleveno pileće meso sa bogatim i aromatičnim pestom od sušenog paradajza, koje je upakovano u toplu tortilju sa svežim povrćem i kremastim sirom.
Idealn je za brzi ručak, laganu večeru ili čak kao obrok za poneti.
U samo nekoliko jednostavnih koraka, možete pripremiti obrok koji je ne samo ukusan već i izbalansiran.
Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- 2 kašike ulja
- 120 g crvenog pesta (od paradajza)
- 4 tortilje (prečnika 20 cm), prethodno zagrejane
- 100 g rendanog sira
- 8 čeri paradajza, prepolovljenih
- 4 koluta crvenog luka
- 100 g seckane zelene salate
Priprema:
1. Zagrijte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte mleveno pileće meso i kuvajte 5-6 minuta, povremeno mešajući, dok meso ne bude potpuno kuvano.
2. Dodajte pesto u kuvanu piletinu.
3. Na svaku zagrejanu tortilju rasporedite smesu sa piletinom. Dodajte rendani sir, čeri paradajz, kolutove crvenog luka i zelenu salatu.
4. Zarolajte tortilje i poslužite odmah.
Bon appetit!
nsuzivo.rs