Претрага
Претрага
Close this search box.

Recept japanskog šefa za najkremastiju krompir salatu je osvojio internet: Idealan je tople dane, pravi se lako, a uskus je fenomenalan!

Foto: Printscreen/Youtube/Erstaunliche Recipes

Kuvar i autor kuvarske knjige Savako Okoči pravi ovu kremastu krompir salatu sa povrćem veoma često tokom leta, a savršena je u svako doba godine. Foto: Profimedia

Sastojci Količina
krompir 1,5 kg
šargarepa 1 srednja
beli luk 2 čena
lovorov list 1 sušeni
so 1 kašika plus 3/4 kašičice
kukuruz 1/3 šolje svežih ili smrznutih
grašak 1/3 šolje svežeg ili smrznutog
pirinčano vinsko sirće 1 kašika
majonez 2/3 šolje
biber 1/2 kašičice
krastavac 1 šolja
luk 2

Kako pripremiti

  • Stavite krompir, šargarepu, beli luk, lovorov list i 1 kašiku soli u srednju šerpu. Napunite hladnom vodom da pokrije povrće. Kad proključa, smanjite toplotu na srednju jačinu i kuvajte nepokriveno dok krompir ne omekša, nekih 8 do 10 minuta, zatim dodajte kukuruz i grašak tokom poslednja 3 minuta kuvanja. Ocediti mešavinu povrća i uklonite lovorov list i čen belog luka.
  • Prebacite toplo povrće u srednju posudu. Dodajte sirće i preostale 3/4 kašičice soli. Umešajte majonez i crni biber. Za kremastiju salatu zgnječite deo krompira viljuškom. Ohladite krompir salatu u frižideru, zatim dodajte krastavac i luk u krompir salatu, posolite po ukusu i ukrasite crnim biberom.

blicžena.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti