Претрага
Close this search box.

RIŽOTO SA PARADAJZOM I PARMEZANOM: Brzi obrok, a toliko ukusan da ćete sve ODMAH SMAZATI

Foto: elements.envato.com

Jela sa pirinčem su sastavni deo svakodnevne ishrane, jer se prave brzo i jednostavno, a mogućnosti kombinovanja su gotovo nepresušne.

Rižoto s paradajzom i parmezanom je ukusno i kremasto jelo koje će zadovoljiti sve članove porodice.

Sastojci:

150 g pirinča

1 čen belog luka

1/2 glavice crnog luka

30 g omekšalog putera

150 g svežeg paradajza

400 ml vrele vode

1/2 kocke za supu

30 g parmezana (ili rendanog kačkavalja)

1/2 veze peršuna

so, biber

Priprema:

Zagrejte puter u tiganju (pazeći da ne zagori), a onda dodajte sitno iseckan crni luk.

Pržite ga oko pola minuta, dok ne zacakli pa dodajte beli i pržite zajedno još par minuta.

Dodajte sitno iseckan i oljušten paradajz u tiganj, začinite solju i biberom po ukusu i dobro promešajte.

Pustite da se krčka oko tri minuta.

U tiganj dodajte pirinač prethodno odležao pola sata u vodi pa oceđe ni odmah ga začinite solju i biberom. Kuvajte uz povremeno mešanje.

Postepeno, malo-pomalo, dodajte vrelu vodu u kojoj ste otopili kocku za supu. Bitno je dodavati pomalo tečnosti, ne sve odjednom, i nastavite da kuvate uz mešanje dok pirinač ne postane mekan i kremast.

Kada je pirinač skuvan, dodajte narendani parmezan i seckani peršun po ukusu. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.

Poslužite rižoto dok je još topao. Po želji ukrasite listićima bosiljka i seckanim čeri-paradajzom.

zena.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti