Fenomenalan desert poješćete očas posla, a kafa mu daje poseban šmek.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog keksa
- 175 g šećera u prahu
- 1 rendana štangla crne čokolade
- 1 šoljica skuvane domaće kafe
Za fil:
- 60 g margarina
- 75 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu pa umešajte rendanu čokoladu. Dodajte kuvanu kafu pa smesu podelite na 2 dela. Svaki razvaljajte na testo debljine pola centimetara. Zatim smesu razvaljajte na aluminijumskoj foliji. Margarin umutite sa šećerima za fil, pa svaki deo premažite umućenim filom. Potom ređajt e slojeve jedan na drugi pa savijte u rolat. Pustite da se stegne pre služenja. Na kraju, po želji rolat dekorišite rendanom čokoladom i šećerom u prahu.
trpeza.rs