Претрага
Close this search box.

ROLAT SA KAFOM I KEKSOM Neodoljivi desert za prave sladokusce, a ne treba da palite rernu

Foto: Printscreen/youtube

Fenomenalan desert poješćete očas posla, a kafa mu daje poseban šmek.

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 175 g šećera u prahu
  • 1 rendana štangla crne čokolade
  • 1 šoljica skuvane domaće kafe

Za fil:

  • 60 g margarina
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilinog šećera

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu pa umešajte rendanu čokoladu. Dodajte kuvanu kafu pa smesu podelite na 2 dela. Svaki razvaljajte na testo debljine pola centimetara. Zatim smesu razvaljajte na aluminijumskoj foliji. Margarin umutite sa šećerima za fil, pa svaki deo premažite umućenim filom. Potom ređajt e slojeve jedan na drugi pa savijte u rolat. Pustite da se stegne pre služenja. Na kraju, po želji rolat dekorišite rendanom čokoladom i šećerom u prahu.

trpeza.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti