S istoka nam dolazi novi beauty trend

Foto: YouTube

Poslednjih godina korejska i japanska kozmetika doživela je procvat i sve se više žena okreće se azijskim proizvodima, ali i proučavanju saveta za lepotu azijskih lepotica poznatih po besprekornom tenu.

O novom trendu svi pričaju- pranje lica mineralnom vodom.

Za razliku od obične, mineralna voda dubinski čisti lice i na taj način smanjuje vidljivost pora, a koža deluje elastičnije i poprima zdravi sjaj.

A i dermatolozi se slažu: gazirana voda širi krvne sudove i poboljšava cirkulaciju, a to je dobro za kožu. Povećavanjem protoka krvi naša koža onda dobija više kiseonika i hranjivih materija, čime se omogućava regeneracija, što znači da brže nestaju one neugodne mrlje i ožiljci od akni, a koža poprima zdravi sjaj.

Mehurići u vodi pomažu u uklanjanju nečistoća s površinskog sloja kože, bez dodataka koji mogu oštetiti kožu. Mineralna voda ima gotovo istu pH vrednost kao naša koža, što znači da zadržava kiselost kože bez iritacija i isušivanja koje osećamo nakon umivanja običnom vodom.

Ovu metodu koristite jednom do dva puta nedeljno prateći reakciju kože. Ukoliko nema iritacija i zadovoljni ste efektom, koristite ovu metodu tri do četiri puta nedeljno.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti