Претрага
Претрага
Close this search box.

Samo ovako ćete pravilno oprati patike u mašini: Većina pravi ovakvu grešku, pa se obuća deformiše i raspadne

Foto: Pixabay

Evo nekoliko saveta pomoću kojih možete da operete patike u veš mašini, a da ih pritom ne oštetite

Sledite ove savete i vaše stare i iznošene patike nakon pranja izgledaće kao nove! Najbolje je pripremu obaviti veče ranije i ostaviti ih da tako odstoje. Zatim obuću dobro očetkati, izvući pertle a onda ih prema našem uputstvu staviti u mašinu na pranje.

Bilo bi dobro da ne preskačete neke korake kako vas to ne bi dovelo do krivljenja gume obuće ili njenog oštećenja prilikom pranja.

Potrebno vam je:

  • Tečni deterdžent (po potrebi)
  • 6 kašika sode bikarbone
  • Četka za obuću ili stara četkica za zube
  • Jastučnica ili vrećica za pranje veša
  • Nekoliko peškira

Veče pre pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u patike i ostavite da odstoji tako preko noći, pa ih ujutro dobro istresite.

Foto: Pixabay

Nakon toga, izvucite pertle i ubacite ih u jastučnicu ili vreću za pranje da se ne bi upetljale. Zatim stavite jastučnicu ili vrećicu u veš-mašinu.

Kako oprati patike u veš-mašini?

Nemojte čekati poslednji trenutak, već počnite ranije s pripremom i veče pre pranja započnite dezinfekciju kako biste eliminisali neprijatne mirise.

Skinite sa patika što je više moguće prljavštine, blata i sl. četkom za obuću ili starom četkicom za zube.

Patike dobro umotajte u stare peškire, pa sve to zajedno ubacite u veš-mašinu.Zahvaljujući peškirima, patike neće udarati u bubanj tokom okretanja.

Nakon što ste obavili sve prethodne korake sipajte tečni deterdžent i uključite veš-mašinu na program za pranje vodom niže temperature. Imajte u vidu da ne bi valjalo da se peru duže od 40 minuta.

Kada mašina završi, izvadite patike i ostavite ih da se suše na vazduhu. Ni slučajno ih ne stavljajte u mašinu za sušenje jer ih topao vazduh može iskriviti i oštetiti lepak, piše Krstarica.

Stil/Krstarica

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti