Girl Blonde Winter Snow Long Hair Beauty

Uzroci opadanja kose su brojni, od genetike do prekomernog stresa. Kako biste ojačali vlas, sprečili dalje opadanje kose, te ubrzali njen rast, poslušajte ove savete.

Prirodom do bržeg rasta kose

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko bogato je gvožđem, cinkom i esencijalnim mastima, koji čine kosu zdravom i jakom. Česta upotreba smanjiće potrebu za preparatima protiv opadanja kose.

Način upotrebe: Nekoliko kašika kokosovog mleka pomešajte da sokom od pola limuna i 4 kapi ulja od lavande. Umasirajte u kožu glave i ostavite da deluje 4 do 5 sati.

Savet plus: Bolje efekte postići ćete korišćenjem svežeg kokosovog mleka iz samog oraha.

Maska od jaja

Visok sadržaj proteina u jajima ubrzaće rast kose, a ut to, jaja sadrže i sumpor, cink, selen, fosfot i gvožđe- nutrijente za zdrave vlasi.

Način pripreme: Odvojte belance od žumanca i u belance dodajte kašiku maslinovog ulja. Mešajte dok ne dobijete mastu, a zatim nanesite na kosu i skalp. Ostavite da deluje 20 minuta.

Sok od crnog luka

Ovo je najefektivniji i najstariji lek za jačanje kose. Razlog se krije u sumporu, koji podstiče proizvodnju kolagena i potpomaže rast vlasi.

Način upotrebe: Nekoliko komada crnog luka iscedite i umasirajte u skalp. Ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite blagim šamponom.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments