Претрага
Close this search box.

Savršen spoj pomorandže, biskvita i čokolade: Starinski jafa kolač – odmah pravite duplu meru jer svi traže repete

Foto: Youtube Printscreen / Šašava varjača

Ukusni dezert od nekoliko sastojaka koji se sprema za tili čas i čini da se ukućani otimaju za poslednje parče ž

Ovaj jednostavni kolač se brzo pravi, a toliko je ukusan da za tili čas nestaje sa tanjira. Za njegovu pripremu vam nije potrebno ni mnogo umeća, a ni mnogo skupih sastojaka.

Domaćice koje imaju mnogo članova u porodici ga obožavaju jer je izdašan, a možete ga praviti za sve prilike, od velikih praznika do jednostavnog porodičnog ručka.

Potrebno je za koru:

  • 4 jaja
  • 24 kašike šećera
  • 24 kašike ulja
  • 24 kašike mleka
  • 24 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Prirpema:

Penasto umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke. Tu smesu staviti u pleh koji ste podmazali, pa peću u rerni oko 30 minuta na 220 stepeni u zavisnosti od rerne. Kad se ispeče koru preseći na pola po debljini.

Potrebno je za fil:

  • 5 kašika šećera
  • 1 čaša vode
  • 4 kašike džema od kajsija
  • Jedna smrznuta pomorandža
  • Polovina kore koju ste prethodno izmrvili rukama

Za glazuru:

  • 200 g čokolade

Priprema:

U posudu staviti da se istopi šećer i voda. Zatim dodati džem, koru koju ste izmrvili i rendanu pomorandžu (dobro je operite, jer se renda i kora). Sve to lepo sjediniti, a ako je mnogo gusto možete dodati malo vode i džema da masa bude lepa glatka. Ovaj fil premazati preko kore i odozgo preliti čokoladom.

glossy.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti