Slavne dame i njihovi omiljeni parfemi

Foto: Women's Museum of California

Merilin Monro je jednom prilikom izjavila kako u krevetu nosi samo čuveni Chanel No 5, ali kasnije je otkriveno da je obožavala i Floris Rose Geranium, s notama ruže i sandalovine. 

Džeki Kenedi

Nekadašnja prva dama SAD-a, volela je parfeme Krigler Lovely Patchouli 55, a omiljeni parfem bio je Joy by Jean Patou, godinama poznat kao najskuplji parfem na svetu. Za samo 30 ml ovog mirisa, potrebno je više od 10 000 cvetova jasmina i 28 tuceta ruža.

Joy by Jean Patou; foto: Etsy

Princeza Dajana

Princeza Dajana je na svom venčanju nosila Quelques Fleurs, miris s notama ruže i jasmina. Kasnije u životu, nosila je i  24 Faubourg by Hermès, s notama cveta narandže i  breskve.

Rita Hejvurt

Često su je fotografisali kako nanosi parfem, a glumica je bila obožavateljka orijentalnog mirisa iz 1925. – Guerlain Shalimar.

Guerlain Shalimar; foto: Fragrantica

Odri Hepbern

Hubert de Givenchy 1957. godine posebno je za glumicu stvorio parfem L’Interdit, što na francuskom znači ‘zabranjeno’. Navodno Odri nije htela da Živanši lansira parfem, ali postao je dostupan javnosti 60-ih godina. Poznat je po notama bergamota, ruže, jasmina, irisa, narcisa i sandalovine.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti