Претрага
Close this search box.

Sočan, preukusan i izdašan ručak za celu porodicu: Starinski gulaš kakav su samo naše bake znale da naprave

Starinski gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/herzhaftundlecker

Jedan od klasičnih recepata za starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima donosi uživanje u mekanom mesu koje se samo razdvaja i odlično se kombinuje sa testeninom.

Sastojci:

  • 500 g goveđegvrata, naseckanog na kockice
  • 380 ml goveđeg bujona
  • 1 žuti luk srednji, isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 kašika crvene paprike u prahu
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike putera
  • 170 ml paradajz sosa
  • 1 kašičica šećera
  • 340 g šampinjona, naseckanjih na kockice
  • šaka svežeg peršuna za ukrašavanje

Recept za starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima:

Za gulaš sa govedinom i šampinjonima u dubokom tiganju ili loncu pomešajte meso i bujon. Kuvajte na laganoj do srednjoj temperaturi 15-20 minuta. U tiganj dodajte luk, beli luk, mlevenu papriku, so i biber. Dobro promešajte i nastavite da kuvate 20 minuta. Povremeno dodajte malo tople vode da bi nivo tečnosti bio ujednačen. Pored bujona, dodavaćete još malo tečnosti tokom celog procesa kuvanja, da biste nadoknadili ono što je isparilo i postigli željenu gustinu.

Dodajte puter, paradajz sos i šećer u tiganj i dobro promešajte. Smanjite temperaturu na nisku i kuvajte još 20 minuta, često mešajući. (Do sada bi meso trebalo da bude mekano.) Na kraju ubacite šampinjone. Dobro pomešajte sa sastojcima i dinstajte još 10-15 minuta, ili dok pečurke ne omekšaju. Ukrasite peršunom i servirajte sa hlebom ili preko pirinča.

Gulaš sa govedinom i šampinjonima je vrlo izdašan, a po želji možete da zamenite šampinjone nekim drugim povrćem

Espreso/T.M./Stvarukusa/L.S.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dača
08.07.2024 18:38

Gde ste vi pojedini novinari završili osnovno obrazovanje?
Reči kao što su preukusan ne postoje,nego se kaže vrlo ukusan ili najukusniji!

Povezane vesti