Perut je neprijatan i nelagodan problem, od kojeg pate i muškarci i žene. Pobedite perut ove sezone jednostavnim i efikasnim trikovima.

Perut je češća pojava zimi, kada hladan vazduh dodatno suši skalp i izaziva perutanje, usled isušivanja kože glave. Uz samo perutanje, moguća je pojava i nesnosnog svraba. Kako biste to sprečili, poslušajte naredne savete.

Redovno perite kosu

Tokom hladnog zimskog perioda, mnogi ljudi imaju tendenciju da ređe peru kosu. Međutim, prljav skalp samo pogoršava stanje i utiče na veći pojavu peruti. Zato, kosu perite redovno, koristeći manje količine šampona.

Češljanje je važno

Četkanje kose temeljno može da ukloni ostatke peruti, ali i da spreči njeno nastajanje. Masažom skalpa mekom četkom, poboljšavate cirkulaciju, što je veoma važno kako za zdravu kožu glave, tako i za samu vlas.

Redovno masirajte skalp uljem

Masiranjem skalpa, kako smo već rekli, poboljšavate cirkulaciju, a ulje hidrira kožu glave. Zato, nekoliko puta nedeljno izmasirajte skalp čičkovim ili maslinovim uljem.

Jabukovo sirće

Pomešajte dve kašike sirćeta sa istom količinom vode i smesu utrljajte u skalp. Ostavite da deluje pet minuta, a zatim isperite. Sirće će dubinski isprati kosu i ukloniti preveliku količinu ulja, te uspostaviti pH balans skalpa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments