Претрага
Претрага
Close this search box.

ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav

Foto: Pixabay

Sočna poslastica smazaće se za tren oka.

Potrebno je

Za fil:

  • 300 ml čaja od jagode
  • 400 g mlevenog maka
  • 150-200 g šećera
  • 4 kašike džema
  • 100 g suvog grožđa
  • 150 g mlevenih oraha

Dodatno

  • 50-100 ml čaja
  • otopljeni posni margarin


Za testo:

  • 500 g brašna
  • 5 kašika šećera
  • 15 g kvasaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 g posnog margarina + 50 g za premazivanje
  • 200 do 250 ml vode
  • kora od 1 limuna
  • prsohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. U jednoj posudi pomešajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte otopljen margarin i sve lepo izmešajte, da dobijete fil. Zasebno pomešajte šećer, kvasac, mlaku vodu, brašno, prašak za pecivo i margarin. Zamesite testo pa ga razvaljajte. Filujte pripremljenim nadevom. Urolajte u oblik štrudle. Pecite 30 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

trpeza.alo

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Mimi
24.05.2024 18:02

Bravo

Gost
Radmila Mirković
25.05.2024 11:36

A jaja ?

Povezane vesti

Претрага