Претрага
Претрага
Close this search box.

SVETSKI DAN PISANJA PISAMA – DA LI NOVOSAĐANI I DALJE PRAKTIKUJU OVAKAV NAČIN KOMUNIKACIJE?

Foto: Superprof
Danas se obeležava Svetski dan pisanja pisama, tradicionalni način komunikacije koji se i dalje održava uprkos brzom razvoju tehnologije.

U Novom Sadu, Turistička organizacija Novog Sada veoma često dobija upite o znamenitostima grada, smeštaju, restoranima i suvenirima, to obično bude putem telefona, uživo, ili elektronskom poštom.

Međutim, ne tako davno jedan upit stigao je poštom. Gospodin Smit iz Engleske odlučio je da Turističkoj organizaciji Novog Sada pošalje pismo sa namerom posete Srbiji i Novom Sadu, moleći TONS za informacije o našem gradu.

Iz TONSA su odgovorili „istom merom“, poslavši mu mape, brošure o gradu i poneki suvenir.

Povodom Svetskog dana pisanja pisama, pitali smo sugrađane da li i dalje praktikuju ovaj tradicionalni način komunikacije:

Ana Petrović (35 godina) rekla nam je kako zbog načina života ipak bira brže načine komunikacije: „U principu, pišem samo e-mailove.“


„Pismo nikada nisam napisao, ali pišem ljubavna pisma koja obično ne šaljem”, izjavio je Marko Jovanović (27 godina).


Stevan Đorđević (42 godine) našalio se na nama: „Zar se pisma ne pišu samo kada je neko u zatvoru? Šalim se, stvarno retko pišem pisma.“

Dok je nešto starija sugrađanka, Milica Stojanović (63 godine) potvrdila da je ostala verna ovom načinu komunikacije. „Ja i dalje pišem i pisma i razglednice sa letovanja. Nema ništa lepše od toga”, rekla je ona.

gradskeinfo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti