Претрага
Претрага
Close this search box.

Trik koji će domaćice obožavati: Evo kako da vešu vratite belinu, treba vam samo jedan sastojak

Foto: Pexels

Jedna korisnica Reddita zatražila je savet kako da beli veš ponovo postane stvarno beo pa je otkrila da joj izbeljivač nije pomogao, piše Express.

“Imam uglavnom peškire i nekoliko neosetljivih odevnih predmeta koji se ne mogu vratiti u svoju izvornu belu boju. Koristila sam više vrsta izbeljivača. Isprobala sam sodu bikarbonu i sirće kao dodatak deterdžentu”, požalila se.

Ljudi su joj u komentarima savetovali kako da učinkovito izbeli svoje rublje.

Optički izbeljivač čini čuda

“Mnogi predmeti od bele tkanine sadrže optičke izbeljivače koji se troše tokom vremena ili se unište zbog izbeljivanja hlorom. Mnogi proizvodi za izbeljivanje sadrže optičke posvetljivače koji mogu da vrate dodatni nivo lepe bele boje”, glasio je jedan od saveta.

“Radim u mestu za čišćenje svečane odeće i naišao sam upravo na ovaj problem s belim košuljama koje ne izgledaju najbolje nakon izbeljivanja hlorom. Sada dodajem malo komercijalnog optičkog izbeljivača i to čini čuda”, napisao je jedan korisnik.

“Uzmite malo izbeljivača za rublje. Sledite uputstvo doslovce ili ćete imati plave pruge. To je način na koji smo to radili pre mnogo godina. Sunčeva svetlost je, takođe, odlično sredstvo za izbeljivanje. Nakon što operete odeću, stavite je da se osuši napolju, ako vreme do dopusti”, dodao je drugi.

najzena.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti