Претрага
Претрага
Close this search box.

Windows će uskoro omogućiti izdvajanje teksta iz fotografija sa Android telefona

Foto: Microsoft

Microsoft planira da unapredi svoju aplikaciju Phone Link sa novom funkcijom koja omogućava korisnicima da izdvajaju tekst sa fotografija sinhronizovanih sa Android uređaja. Ova funkcija je trenutno dostupna u verziji Preview Insider i uskoro će biti dostupna svim korisnicima.

Phone Link, poznat kao Link to Windows, omogućava korisnicima da sinhronizuju pozive, poruke, obaveštenja i slike sa Android telefona na Windows računare. Takođe, omogućava kastovanje (engl. casting) celog telefona na računar. Iako funkcioniše i sa iOS uređajima, njegova funkcionalnost je ograničena na sinhronizaciju obaveštenja, poruka i poziva putem Bluetooth-a.

Nedavna nadogradnja Phone Link-a donosi mogućnost izdvajanja teksta direktno iz aplikacije, čime se olakšava proces koji je ranije zahtevao korišćenje Windows Snipping Tool-a. Nova funkcija omogućava brže i jednostavnije izdvajanje teksta sa fotografija bez dodatnih koraka.

Tokom testiranja, optičko prepoznavanje znakova (OCR) pokazalo se kao solidno rešenje, iako sa nešto većim brojem grešaka u poređenju sa sličnim alatima koje nude Samsung i Apple. Za duže tekstove, preporučuje se korišćenje opcije kopiranja i lepljenja između uređaja, što omogućava jednostavniji prenos teksta sa telefona na računar.

Ova funkcija je trenutno dostupna u verziji Phone Link 1.24051.91.0 i testirana je u Insider Preview Build 22635.3646 (Beta Channel). Microsoft planira da je uskoro učini dostupnom svim korisnicima, čime će dodatno unaprediti integraciju između Android telefona i Windows računara.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti