Претрага
Претрага
Close this search box.

ZAŠTO ĆE MI MUŽ UVEK BITI ISPRED DECE: Drugarice se zbog toga šokiraju, ali evo u čemu je stvar

Foto: Stocksy United

Ljubav koju osećate prema svom partneru i prema svom detetu ili deci je potpuno različita. Ipak, većina žena će kao iz topa odgovoriti da su joj deca najvažnija na svetu i da njih najviše voli. Međutim, jedna mama kaže da svog muža uvek stavlja ispred dece i da će uvek biti tako, a objasnila je i zašto.

“Nemojte pogrešno da me shvatite – volim svoju decu i uradila ih sve za njih. Ali svog muža volim više”, započela je u svom tekstu za yourtango.com blogerka Amber Doti.

“Manje od mesec dana nakon našeg venčanja, pre nego što sam stigla da pregledam i sve čestitke koje smo dobili, već sam držala u ruci pozitivan test za trudnoću.

Osam i po meseci od venčanja, dok smo se još uvek navikavali na naše uloge muža i žene, iznenada smo postali mama i tata. Neću reći da je to bio loš trenutak za bebu, oboje smo želeli porodicu, ali reći ću da nije lako da iste godine postaneš i supruga i majka.

Prva godina života našeg sina bila je najteža za naš brak do sada i to je ujedno i godina kada sam naučila važnu lekciju: Moj muž mora uvek da bude važniji od naše dece. Nemojte pogrešno da me shvatite. Volim svoju decu i uradila bih sve za njih, ali svog supruga volim više”, napisala je ova mama, dodajući da se njene prijateljice šokiraju kada im to kaže.

“Istina, to je suprotno zlatnom pravilu majčinstva, onog koje nam govori da je dobar roditelj samo onaj koji žrtvuje svu svoju sreću zarad dece. Odlaganje sopstvenih potreba zarad njihovih se gotovo podrazumeva, ali žao mi je, ja to ne prihvatam.

Mnogima deluje smešno ideja da deca treba da budu na drugom mestu i ja to razumem. Ne dovodi se u pitanje da je veza između majke i deteta neraskidiva. Ali smatram da rad na mom odnosu sa suprugom doprinosi celoj našoj porodici. Stavljanje potreba mog supruga na prvo mesto smanjuje šanse za razvod i povećava verovatnoću da će naša deca odrastati sa oba roditelja”.

Amber je istakla i da čvrsto veruje da njihova deca iz odnosa nje i njenog supruga na primeru gledaju šta to znači biti u srećnom braku.

“Naša deca uče kako oni sutra treba da se ponašaju prema svojim partnerima i šta od njih treba da očekuju. Mislim da je odgajanje dece u kući sa roditeljima koji se vole i cene jedno drugo ključno za njihov razvoj. Za mene, to znači da ću potrebe svog supruga staviti na prvo mesto”.

Amber je priznala da, ukoliko mogu da priušte samo jedno putovanje godišnje, na njega idu bez dece i da zbog toga ne oseća krivicu. Takođe, ističe da povremeno ostavljaju decu na čuvanje članovi šire porodice, kako bi ona i njen muž mogli da izađu na sastanak.

“Za nekoliko godina, naši sin i ćerka će napustiti našu kuću, a kada dođe taj trenutak, želim da proslavim dobro obavljen posao sa svojim partnerom, a ne da sedim u tihoj kući sa osobom koja mi je postala stranac jer smo se godinama u tišini udaljavali”, zaključila je ona.

yumama.mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti