Žene se brže oporavljaju od raskida nego muškarci?

U istraživanje je bilo uključeno 6.000 ljudi širom sveta koji su morali da rangiraju nivo bola nakon raskida svojih veza, a žene su prijavile viši nivo, ne samo emocionalne, već i fizičke boli od muškaraca.

Zajednička studija dva univerziteta, Bingamtona iz Njujorka i Univerziteta iz Londona, pokazala je da ta opipljiva bol, toliko je jaka jer ženama veze zaista znače nešto- čak i na biološkom nivou, jer su prethodne studije pokazale da se ista područja mozga aktiviraju kada osećamo emocionalnu bol kao fizičku, a zanimljivo je da pritom lekovi za ublažavanje bolova mogu pomoći!

Žene se svesno uključuju u vezu s višim rizikom za svoju budućnost, pa se samim time više vežu za onog ko je prošao proces selekcije- gubitak tog partnera je gubitak i te potencijalne budućnosti.

Zanimljivo je da su muškarci iz istraživanja ti kojima je trebalo više vremena da „zacele rane“. Autori istraživanja su otkrili da se mnogi muškarci nikada nisu u potpunosti oporavili od raskida veze- samo su jednostavno krenuli dalje.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti