Претрага
Претрага
Close this search box.

ŽENE SU ODLEPILE NA ZIDNI PILATES: Ništa ne plaćate, a telo je zategnuto kroz nekoliko nedelja

Foto: elements.envato.com

Leto se bliži, mnogi su odavno uplatili članarine za teretane i počeli sa vežbanjem, dok drugi (sa većim primanjima) podležu raznoraznim tretmanima skidanja masti i zatezanja tela. Ne moraju ni da se naprežu. Ali bez malo muke, nema ni nauke.

Fizička aktivnost nije neophodna samo da bi nam telo bilo fit i zategnuto, već i da je zdrava za naše srce, kardiovaskularni sistem, mišić i sveopšte zdravlje. Jedan trend u vežbanju koji je doživeo bum poslednjih godina, pretežno kod žena, odličan je način da dobijete dva u jedan – i zategnuto telo za leto i redovnu fizičku aktivnost. U pitanju je zidni pitales.

Zidni pilates je fitnes trend koji je prvo postao popularan prošle godine prvo na TikTok-u, a zatim se proširio na ostalim društvenim mrežama. Danas na Instagramu možete da vidite brojne video snimke sa vežbama za jačenje različitih delova tela. Prema Helen O’Liri, fizioterapeutkinji, o zidu možete razmišljati kao o podupiraču, sličnom lopti ili prstenu za pilates. Zid služi da vam pruži ne samo ravnotežu, već i otpor. Zbog toga će vaša pozadina i stomak da budu više aktivniji nego da iste vežbe radite na podu.

“Zidni pilates se razlikuje od običnog pilatesa jer nemate mehanizam opruga da se oduprete i pomognete vašem kretanju. Zbog ovoga, vaš otpor je vaša telesna težina”, kaže ona za Bustle.

Pogledajte u videu nekoliko vežbi za zidni pilates:

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti