Претрага
Претрага
Close this search box.

Šta sve piše u optužnici i kad počinje suđenje klanu Belivuk za teška ubistva, trgovinu drogom, otmice…

Optužnica protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka potvrđena je danas. Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani potvrdilo je formalnu ispravnost optužnice. U roku od osam dana okrivljeni i njihovi branioci mogu da podnesu prigovor,  a sud je saopštio da se pripadnicima klana na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela ubistva, otmice, silovanje, trgovina drogom i oružjem.

Belivuk, koji se u kriminalnim vodama uspeo preko navijačke grupe “Principi” optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za nekoliko teških krivičnih dela i to: pet krivičnih dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo otmice i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Njegova desna ruka Marko Miljković optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, takođe za krivična dela teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo otmice.

Okrivljenoj braći Budimir stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ali i pet ubistava, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

NSU

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti