Претрага
Претрага
Close this search box.

Kamioni krenuli ka KiM, nose najsavremenije oružje! Ministar Vučević: Jutros predat Zahtev o vraćanju 1000 vojnika i policajaca na Kosovo

EPA/SASA STANKOVIC SERBIA OUT

Kako se situacija na Kosovu ne smiruje, prema najnovijim informacijama jedanaest kamiona se kreće ka teritoriji Kosova i Metohije. Podsetimo se, jutros je administrativnoj liniji kod Merdara predata u pisanom štampanom obliku Odluka Vlade Srbije odnosno Zahtev za vraćanje do 1000 pripadnika vojske i policije na KiM.

Državni organi Republike Srbije nezvanično su dobili informaciju, iz uvida u tovarne listove, da se trenutno na bugarsko-makedonskoj granici nalazi 11 kamiona koji se kreću ka teritoriji Kosova i Metohije. Kako saznajemo, kamioni nose najsavremenije oružje – minobacače i projektile iz Turske u vrednosti od 27,5 miliona evra a po narudžbi tzv. ministarstva odbrane Kosova, saznaje Kurir.

Tim povodom potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević se oglasio na društvenoj mreži te njegovu izjavu prenosimo u celosti.

-Obavestio sam predsednika Republike Srbije kao vrhovnog komandanta i predsednicu Vlade Srbije da je Vojska Srbije odnosno Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, a pri Generalštabu Vojske Srbije, jutros nešto pre 11 časova predala na administrativnoj liniji kod Merdara u pisanom štampanom obliku Odluku Vlade Srbije odnosno Zahtev za vraćanje do 1000 pripadnika vojske i policije na KiM. Ranije jutros, oko 1 ujutru, Vojska Srbije je Kancelariji Kfora poslala mejl u kom je Zahtev s dodatnom dokumentacijom. Mi smo formalno, pravno, tehnički pokrenuli proceduru u skladu sa Rezolucijom 1244 kojom zahtevamo, koristimo ono što je definisano međunarodnim javnim pravnim aktima. Mi tražimo nešto što niko ne može da ospori Srbiji i u kontekstu zaštite naših nacionalnih, državnih interesa i zaštite našeg naroda na prostoru Kosova i Metohije- stoji na Instagramu ministra odbrane.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
16.12.2022 13:52

Radikali ako ne napravite novu tragediju ovom nesrecnom narodu kao da nista niste uradili, a Hrvatska u šengen i tako…

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
Slobodan1957
17.12.2022 16:47
Odgovori  SNS Uzivo

Hrvatsa je u EU i sad u šengenu zato što je fašistička država jedino tavi mogu u EU

Gost
SNS Uzivo
16.12.2022 17:38

Ovi ako ne naprave novi konflikt, nista nisu uradili, a Hrvatska ode u šengen! 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
16.12.2022 23:50
Odgovori  SNS Uzivo

Kreni i ti put zga pa te eto u sengenu 🙂

Gost
SNS Uzivo
16.12.2022 22:44

Morao sam da preformilisem, mislio sam da mi necete objaviti prvu varijantu… 🙂

Povezane vesti