Претрага
Претрага
Close this search box.

Učenicima iz Vukovara tradicionalno donirani udžbenici

Podsekretar u sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović boravio je danas, 09. septembra u Vukovaru gde se sastao sa predsednikom Zajedničkog veća opština Srđanom Jeremićem.

Vojnović i Jeremić posetili su Osnovne škole “Bijelo brdo” ,”Trpinja”, “Negoslavci” i “Borovo” gde su učenicima koji nastavu slušaju po Modelu A-na srpskom jeziku i ćirilčnom pismu, tradicionalno uručiili komplete udžbenika za učenike od prvoog do petog razreda kao i 200 torbi polaznicima prvih razreda.

Кako je Jeremić naveo školsku 2019/2020 na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar upisalo je 2200 učenika osnovnih i srednjih škola.

“Pokrajinska vlada zajedno sa Gradom Novim Sadom i institucijama kao što je Crveni krst koji su ove godine bili uključeni u realizaciju donacija, nastaviće da čine sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi uvek bili na usluzi ustanovama koje se bore za očuvanje srpskog identiteta, kulture, tradicije te zaštite srpskog naroda van granica Srbije”, poručio je Vojnović tokom dodele udžbenika.

Za nabavku udžbenika, radnih svesaka i ranaca učenicima koji na području delovanja Zajedničkog veća opština Vukovar upisuju ovu školsku godinu na srpskom jeziku, izdvojeno je 1,7 miliona dinara.

Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar, Srđan Jeremić, izrazio je zahvalnost za sve što Pokrajinska vlada i druge institucije AP Vojvodine čine za pripadnike srpske zajednice na prostoru Republike Hravatske te istakao da su posete poput današnje doprinos ka unapređenju odnosa i veza te dokaz brige matične države srpskog naroda u borbi za opstanak na svojim ognjištima.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti