Претрага
Претрага
Close this search box.

Dodatnih 200 miliona dinara za uređenje putne infrastrukture u Rumi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Rumi radove na rekonstrukciji i dogradnji ulica 15. maj i 15. avgust, investiciju vrednu 320 miliona dinara.

Pokrajinska vlada obezbedila je 200 miliona dinara, a ostatak lokalna samouprava. Ova investicija podrazumeva uređenje putne infrastrukture, izgradnju pešačkih staza i parking prostora, uređenje kolskih prilaza, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i postavljanje javne rasvete i saobraćajne signalizacije.

“Opština Ruma je jedna od opština koje prednjače u AP Vojvodini, jer je u protekle četiri godine zabeležila zavidan napredak u svim sferama života i rada, posebno u ekonomskom razvoju. Radili smo zajedno sa lokalnom samoupravom na mnogim poslovima u ovoj opštini. Ruma će se razvijati ubrzanim tempom jer ćemo sarađivati i u narednim godinama na mnogim projektima. Izgradnja Fruškogorskog koridora Rumu će postaviti u centar zbivanja ne samo u Sremu već i šire”, kazao je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, saradnja Pokrajinske vlade i Opštine Ruma dovela je do značajnih rezultata jer su svi planirani projekti i realizovani.

“Vojvodina će i u godinama koje su pred nama prednjačiti kada je reč o ukupnom ekonomskom razvoju. To se posebno odnosi na sremske opštine koje su u protekle četiri godine zabeležile značajne rezultate pre svega u rastu i razvoju privrede”, istakao je Mirović.

Кako je naveo, cela Vojvodina razvija se ubrzano i smanjuje se broj nezaposlenih. Ove godine nezaposlenost je pala ispod 100.000, što se nije desilo od 1989. godine.

“Novi zadatak nam je da smanjimo broj nezaposlenih ispod 50.000. To je moguće uz jedinstvo, podršku i rad”, kazao je Mirović.

Od 2016. godine do danas, Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila je 476,7 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i saobraćajne infrastrukture.

“Zajedno sa Pokrajinskom vladom finansirali smo mnoge projekte, što je doprinelo povećanom broju investicija u našem gradu i razvoju privrede. Bez obzira na naš privredni uspon, bez snažne podrške Pokrajinske vlade mi mnoge projekte ne bismo mogli realizovati”, kazao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Кovačević.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti