Претрага
Претрага
Close this search box.

Gradska uprava za privredu: Preduzetnicama od 200.000 do 400.000 dinara

Žene s evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) imaju mogućnost da do 5. juna konkurišu za subvencije za samozapošljavanje koje dodeljuje Gradska uprava za privredu.

Podsećamo da se u Akcionom planu zapošljavanja Grada Novog Sada za 2020. godinu navodi da će se poštovati principi rodne osetljivosti, te da će se izdvojiti novac za podsticaj ženskog preduzetništva, putem dodele subvencija za samozapošljavanje.

Na subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih žena u jednokratnom iznosu od 200.000 do 400.000 dinara pripadnice lepšeg pola mogu računati ukoliko žele da osnuju neki oblik preduzetništva, kao i za formiranje privrednog društva, pod uslovom da kao osnivači one i zasnivaju radni odnos u njemu. Sve dame koje ostvare pravo na subvencije u obavezi su da delatnost obavljaju najmanje 12 meseci. U slučaju da se više žena udruži, svaka pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i može računati na subvenicije u pomenutom iznosu.

Osim što moraju biti na evidenciji NSZ, žene moraju da imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, kao i da im je preduzetnička radnja ili privredno društvo koje planiraju da osnuju, u gradu. U obavezi su da podnesu zahtev s biznis-planom na propisanom obrascu, kao i da imaju dokaz da su završile obuku iz preduzetništva u organizaciji NSZ ili neke druge organizacije, te da najkasnije do trenutka registrovanja delatnosti imaju zaključen Individualni plan zapošljavanja u NSZ.

Subvencije se neće dodeljivati za delatnosti sa spiska koji je sastavni deo konkursne dokumentacije, koji se može videti na sajtu Uprave za privredu Novog Sada njnjnj.privredans.rs. Među delatnostima koje neće biti sufinansirane su: poljoprivredna i stočarska proizvodnja, taksi prevoz, brokerski poslovi s hartijama od vrednosti i usluge manjačnica, otvaranje kockarnica i kladionica, snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija i trgovina. Ranijih godina žene su ove subvencije najčešće koristile za otvaranje frizerskih i sličnih salona, za krojačke radionice, otvaranje manjih knjigovodstvenih radnji…

Obrasci zahteva s biznis-planom za dodelu subvencija za samozapošljavanje mogu se preuzeti na sajtu Grada Novog Sada njnjnj.novisad.rs, na zvaničnoj internet stranici Gradske uprave za privredu njnjnj.privredans.rs, kao i u sedištu Gradske uprave za privredu u Rumenačkoj 110a. Zahtevi u dva primerka se mogu dostaviti poštom na adresu: Gradska uprava za privredu, Rumenačka 110a, Novi Sad, s naznakom “Prijava za Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje žena na teritoriji grada Novog Sada u 2002. godini” ili lično u resornoj upravi u Rumenačkoj 110a, u kancelariji 10, od 8 do 15 sati.

Izvor: Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti