Претрага
Претрага
Close this search box.

Memorandum o saradnji NIS-a i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu

Kompanija NIS i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu uspostavili su saradnju u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja. Potpisan je memorandum o saradnji koji će doprineti naučnoj afirmaciji Fakulteta i uspešnijem poslovanju kompanije.

Od saradnje korist će imati i Fakultet tehničkih nauka i kompanija NIS. Ona nije samo formalna već je, kako kažu u obe institucije, u pitanju mudra, pametna i zdrava simbioza.

“Mi smo kao kompanija preuzeli na sebe još jedan smer razvoja koji se zove digitalizacija. Mi tu stvarno velike nade imamo na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i fakultet u Nišu. Mi već imamo gotove projekte, a realizacija tih projekata ne može bez stručnjaka, a najbolji stručnjaci su tu”, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS.

Za Fakultet tehničkih nauka saradnja sa NIS-om značajna je iz više razloga.

“Obezbeđuju jako dobru praksu za naše studente, zatim njihovi eminentni stručnjaci sada mogu da drže predavanja na fakultetu, jer po novom zakonu o visokom obrazovanju mogu stručnjaci eminentni iz privrede da učestvuju u edukaciji studenata, takođe imaju organizovane seminare, naši eksperti isto moraju da obučavaju stručnjake NIS, takođe u izradi master i diplomskih radova je velika saradnja”, kaže Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka

Potpisivanje memoranduma zapravo je nastavak saradnje NIS-a sa fakultetima od interesa za digitalni segment i inovativne tehnologije. Odvijaće se kroz program “Energija znanja” koji već 8 godina ulaže u obrazovanje i sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i inostranstvu.

Izvor: RTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti