Foto: Ministarstvo građevinstva, saobraćaja i infrastrukture

Potpredsendica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa Hu Sjaojungom, generalnim direktorom “Кineskih železnica” za Srbiju, laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta.

Na deonici brze pruge od Beograda do Novog Sada, koja će biti završena u septembru 2021. godine, vozovi će saobraćati 200 kilometara na sat, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta “Kineskih železnica”, rekla da će se u toj laboratoriji upravljati brzom prugom.

Laboratorija se nalazi u bivšoj poslovnoj zgradi Simensa – Belgrade Office Park na Novom Beogradu.

“U julu ćemo imati urađen desni kolosek pruge između Beograda i Stare Pazove (na kojoj rade Kinezi), a do kraja godine će biti završena cela deonica i njeno testiranje će trajati do marta. Deonica između Stare Pazove i Novog Sada (na kojoj rade Rusi) biće završena krajem avgusta ili početkom septembra”, rekla je Mihajlović.

Istakla je da će biti sve gotovo kao što je dogovoreno sa izvođačima i da će se u septembru 2021. godine putovati vozom od Beograda do Novog Sada brzinom od 200 kilometara na sat.

Mihajlović se u laboratoriji Kineskih železnica isprobala u ulozi mašinovođe na simulatoru za upravljanje vozom na budućoj brzom pruzi.

Izvor: Tanjug/MGSI

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments