Претрага
Претрага
Close this search box.

Održan treći sajam socijalnog i održivog preduzetništva OTP banke na Trgu slobode

Foto: Mladen Sekulić

OTP banka je organizovala treće izdanje projekta Generator dobrih dela u vidu sajma socijalnog i održivog preduzetništva koje se po prvi put održalo u Novom Sadu, na Trgu slobode ispred centralne zgrade OTP banke Srbija.

Foto: Mladen Sekulić

Tim povodom mali domaći brendovi predstavili su proizvode čijom prodajom podržavaju ekološke projekte ili ugrožene grupe, među kojima su i žrtve porodičnog nasilja, osobe ometene u razvoju, socijalno ugrožena deca ili žene izbeglice. Ovo je samo jedna od inicijativa kojom OTP banka jača vidljivost i doprinosi afirmaciji proizvođača čiji se poslovni model zasniva na kreativnosti, humanitarnom ili održivom poslovanju.

Zašto je nastala inicijativa Generator dobrih dela i zašto je ove godine fokus na promociji socijalnog preduzetništva i održivog poslovanja, objasnila je ovim povodom Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke Srbija.

„Postoje ljudi koji imaju želju da sopstveni posao koriste kao sredstvo za stvaranje pozitivnih promena u društvu i to podstiče njihov preduzetnički duh. Njihov značaj jeste u tome što, zahvaljujući inovativnim, efikasnim i održivim rešenjima, ostvarene prihode koriste kako bi pružili pomoć ranjivim grupama. Baš zato ih treba ohrabriti i ojačati. OTP banka prepoznaje vrednost biznisa koji doprinose ostvarenju pozitivnih promena u našem društvu. Upravo sa tim ciljem realizujemo treće izdanje projekta Generator dobrih dela, a ovaj sajam je najbolji primer šta možemo da postignemo kada radimo zajedno. Ponosni smo što sa većinom današnjih izlagača imamo dugogodišnju saradnju kroz različite projekte ili otkup proizvoda, a radujemo se i budućim novim saradnjama.“, izjavila je Mićanović.

Prolaznici na centralnom novosadskom trgu su mogli da se upoznaju sa preduzećem Somborske Šnajderke koje okupljaju nekadašnje i sadašnje stanarke Sigurne kuće u Somboru. Bave se proizvodnjom zaštitnih maski, cegera, kecelja, kuhinjskih rukavica, posteljine, a nešto kasnije i lutaka i odeće. Naša kuća pomaže osobama ometenim u razvoju da se osamostale, a bave se između ostalog ručnom proizvodnjom papira od paklica za cigarete. Women on the Way zapošljava žene izbeglice koje kreiraju modne komade, a kupovinom Artists Anonymous socijalno angažovanih dela donirate novac u humanitarne svrhe. Tu su i Supernatural, koje prodajom kreativnih majica prikuplja sredstva za ekološke projekte, Soko skincare, prirodna kozmetika od sastojaka sa Tare, koja promoviše održivost, zdrave navike i životni pristup inspirisan prirodom, kao i Koozmetik, koja beskompromisno uzima samo najbolje iz prirode za svoje proizvode.

Krajem 2019. godine u okviru Generator projekta, nastala je inicijativa Generator dobrih dela. Prvi ciklus je podržao šest socijalnih preduzeća 2019. godine, a drugi ciklus je uprkos pandemiji, početkom 2021. godine organizovan u online okruženju kada je ispromovisano pet pojedinaca i malih biznisa koji imaju reciklabilne, inovativne i organske proizvode.

OTP banka, jedna od vodećih banka na našem tržištu,  strateški je usmerena ka održivom razvoju i zelenoj agendi, a posebnu pažnju posvećuje i socijalno odgovornom aspektu. Banka kroz različite projekte podržava preduzetništvo, naročito biznise koji u svom radu imaju inovativne, socijalne, ekološke ili zelene elemente.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti